Συνάντηση αντιπροσωπείας Ευρωπαϊκών σχολείων στο Δ. Σ. Περιοχής Βαθυλάκκου στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+

 Σήμερα Τρίτη 06-02-2018 πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Σχολείο Περιοχής Βαθυλάκκου  εκπαιδευτική συνάντηση  εκπαιδευτικών και μαθητών των ευρωπαϊκών σχολείων που συνεργάζονται τα σχολικά έτη 2016- 2017 και 2017 – 2018 στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus + Δράση KA2 Στρατηγικές Συμπράξεις στον τομέα της Σχολικής Εκπαίδευσης με τίτλο  «Werte wagen – Partizipation in unserer Stadt» στο οποίο συμμετέχει το Δ.Σ. Περιοχής Βαθυλάκκου ως εταίρος. Στη συνάντηση συμμετείχαν αντιπροσωπείες από τα παρακάτω σχολεία:                                
      1.   Ganztagsförderschule Ernst-Hansen-Schule, Europaschule O.W.L., Bielefeld, Γερμανία.

  1. Bundesrealgymnasium - BRG Wels Wallererstraße, Wels, Αυστρία.  
  2. Osnovna šola Stročja vas, Ljutomer, Σλοβενία. 
  3. Základná škola svätých Cyrila a Metoda, Košice, Σλοβακία
  4. Colegio Santo Domingo de Guzmán, Aranda de Duero, Ισπανία. 

Μετά τη θερμή υποδοχή των ευρωπαϊκών εκπαιδευτικών αποστολών από τους μαθητές και εκπαιδευτικούς του Δ.Σ. Περ. Βαθυλάκκου - για το καλωσόρισμα προσφέραμε στους καλεσμένους μας ελληνικό καφέ και λουκούμι ως συνώνυμο μίας ελληνικής συνήθειας - ακολούθησε ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων, θεατρικής παράστασης, παρουσιάσεων, και καλλιτεχνικών εργαστηρίων - Art Workshops  (μαθητές και εκπαιδευτικοί συμμετείχαν από κοινού σε εργαστήριο κατασκευής της βαλίτσας του μετανάστη).

Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο Διευθυντής Α/θμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Κοζάνης κ. Γκαμπούρας, ο Σχολικός Σύμβουλος 2ης Περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης κ. Καλλιανιώτης, η υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων κ,Φίλιου και  εκ μέρους του Δήμου Σερβίων Βελβεντού ο Πρόεδρος της Σχολ. Επιτροπής του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού κ. Παπαστέριος.

Η πέμπτη μας συνάντηση είχε ως κύριο άξονα την αποτίμηση και τον περαιτέρω αποσαφηνισμό των διαφόρων παραμέτρων του προγράμματος, τον προγραμματισμό - καθορισμό των επιμέρους εργασιών κατά το δεύτερο έτος υλοποίησής του, αλλά και  του γενικότερου πλαισίου δράσεων της διακρατικής μας ομάδας για τη προώθηση και τη διάδοσής του.

Το πρόγραμμά μας έχει θέμα τις κοινές αξίες που χαρακτηρίζουν την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.) και είναι σημαντικό για κάθε κάτοικο και πολίτη της Ε.Ε. – και άρα και για τις μαθήτριες/τους μαθητές μας – να γνωρίζουν τις αξίες πάνω στις οποίες βασίζεται η Ε.Ε. σήμερα, ποιες αξίες την χαρακτηρίζουν και ποια ανθρώπινα δικαιώματα βρίσκονται στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων της.

Με την ευκαιρία της επίσκεψης στην Κοζάνη , οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές από την Ευρώπη θα επισκεφτούν τα ιστορικά μνημεία της πόλης μας, τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, το Ιστορικό-Λαογραφικό & Φυσικής Ιστορίας Μουσείο της Κοζάνης και θα γευτούν τα τοπικά μας εδέσματα. Επίσης, προγραμματίζεται επίσκεψη στο Μουσείο Βασιλικών Τάφων της Βεργίνας και στον Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης.

Η επόμενη διακρατική συνάντηση προγραμματίσθηκε να γίνει τον Απρίλιο του 2018 στην Ισπανία με οικοδεσπότη το ισπανικό σχολείο. Περισσότερες πληροφορίες στη διεύθυνση: www.schuleimfocus.eu και στην ιστοσελίδα μας dim-vathyl.koz.sch.gr

 

greece5.JPG - 97,84 kBGREECE1.jpg - 34,41 kBGREECE2.JPG - 95,71 kBgreece10.JPG - 104,14 kBgreece11.JPG - 104,66 kBgreece12.JPG - 88,48 kBgreece4.JPG - 98,05 kBgreece7.JPG - 103,65 kB

 

 greece9.JPG - 108,44 kB

 

 

 

 

 

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

Δημοτικό Σχολείο Βαθύλακκου

     ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
             ΣΤΟ ΧΑΡΤΗ
Mostly Cloudy

0°C

Βαθύλακκος κοζάνης

Mostly Cloudy

Humidity: 83%

Wind: 14.48 km/h

  • 18 Dec 2018

    Mostly Cloudy 0°C -2°C

  • 19 Dec 2018

    Mostly Cloudy 0°C -4°C

Login Form

8011180181

 

 

Template Settings
Select color sample for all parameters
Red Green Blue Gray
Background Color
Text Color
Google Font
Body Font-size
Body Font-family
Scroll to top